Arama

WORKSHOP EĞİTİMLERİ
El Yapımı İtalyan Makarna Eğitimi

EĞİTİMCİ/PROGRAM KOORDİNATÖRÜ HAKKINDA

Adı-Soyadı

CEMİL USLU

Unvanı

ÖĞR.GÖR

Birimi

Meram Meslek Yüksek Okulu/Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Çalışmakta Olduğu Kurum ve Adresi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Köyceğiz Yerleşkesi, Köyceğiz Mah. Demeç Sk. No:42 Meram /KONYA
 

İrtibat Telefonu

05542012978

E-Posta Adresi

[email protected]

PROGRAM EĞİTMENLERİ HAKKINDA

Adı-Soyadı

CEMİL USLU

Unvanı

ÖĞR.GÖR.

Birimi

Meram Meslek Yüksek Okulu/Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Çalışmakta Olduğu Kurum ve Adresi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Köyceğiz Yerleşkesi, Köyceğiz Mah. Demeç Sk. No:42 Meram /KONYA

E-Posta Adresi

[email protected]

İrtibat No

05542012978

           

EĞİTİM/KURS PROGRAMI HAKKINDA

Programın Adı

“El Yapımı İtalyan Makarna Eğitimi”

Programın Türü

Workshop Eğitim Programı

Program Başvuru Tarihleri

08.10.2025-26.10.2025

Program Tarih ve Saati

01.11.2025 Saat:09:00-17:00

Program Süresi (Öngörülen Toplam Saat)

8 Saat

Program İçin Önerilen Gün ve Saatler

PAZAR

Program İçin Önerilen Mekân ve Donanım

Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Mutfağı Meram /KONYA

Önerilen Katılımcı Sayısı

10 Kişi

Öngörülen Kişi Başı Eğitim Ücreti

4800TL(KDV Dahil) (Malzeme ücreti fiyata dahildir).

 

EĞİTİM HAKKINDA

Şekli

 Yüz yüze örgün Program

 Programın İçeriği

  • İtalyan mutfağının dünyadaki yeri hakkında bilgilendirme yapılması
  • İtalya’da makarnanın tarihsel gelişimi
  • Kuzey ve Güney İtalya’daki makarna farklılıkları
  • Geleneksel İtalyan makarna çeşitleri
  • Domates bazlı soslar (Pomodoro, Arrabbiata, Amatriciana)
  • Kremalı soslar (Alfredo, Carbonara, Panna e Funghi)
  • Peynir bazlı soslar (Quattro Formaggi)
  • Pesto çeşitleri (Genovese, Rosso)
  • Deniz ürünlü sosların tanıtımı ve örneklerinin yapılması
  • Tagliatelli,Fettuchını,Ravıoli ve tortellını makarnalarının hamuru oluşturulup yapılması pişirme ve tabak sunumu yapılması

Konu Başlıkları

  • *Mutfakta Gıda Güvenliği ve Hijyen
  • *Mutfakta Bıçak Kullanımı
  • *Besin İşleme ve Saklama Yöntemleri
  • İtalyan mutfağı hakkında bilgilendirme yapılması
  • Tagliatelli,Fettuchını,Ravıoli ve tortellını makarnalarının hamuru oluşturulup yapılması pişirme ve tabak sunumu yapılması
  • Makarna soslarına örnekler yapılması
  • Tabak Sunumu ve Süslemesi

Kimler Katılabilir?

 İtalyan mutfağı  makarnaları ve soslarını  seven ve ilgisi olan yeni lezzet oluşumlarını öğrenmek isteyen girişimci ruha sahip kişiler katılabilir.

Eğitim Sonunda Verilecek Belge

 
 Workshop Eğitim Sertifikası
 

 
 

EĞİTİM/KURS PROGRAMI TANITIMI

Tanıtım Metni

 

İtalyan mutfağının eşsiz lezzetlerini keşfetmeye hazır olun! Düzenleyeceğimiz bu özel workshop’ta, İtalyan mutfağının dünyadaki yeri hakkında kapsamlı bilgi edinecek, İtalya’da makarnanın tarihsel gelişimini ve kuzey ile güney bölgelerindeki farklılıklarını öğreneceksiniz.

Katılımcılar, geleneksel İtalyan makarna çeşitlerini tanımanın yanı sıra, makarna ile uyumlu birbirinden lezzetli sosların yapımını uygulamalı olarak deneyimleyecekler. Domates bazlı soslardan (Pomodoro, Arrabbiata, Amatriciana), kremalı soslara (Alfredo, Carbonara, Panna e Funghi), peynir bazlı soslardan (Quattro Formaggi) taze pestolara (Genovese, Rosso) kadar birçok klasik tarif ele alınacak. Ayrıca deniz ürünlü sosların püf noktaları da paylaşılacak.

Workshop’un en keyifli bölümünde ise, Tagliatelle, Fettuccine, Ravioli ve Tortellini gibi geleneksel makarna çeşitlerinin hamurunun hazırlanmasından pişirilmesine, tabak sunumuna kadar tüm aşamalar katılımcılar tarafından uygulanacak.

Bu eğitim sonunda katılımcılar hem teorik bilgiye sahip olacak hem de kendi elleriyle hazırladıkları otantik İtalyan makarnalarını soslarıyla birlikte deneyimleyecekler. İtalyan mutfağını yakından tanımak, profesyonel mutfak becerilerini geliştirmek ve lezzet dolu bir gün geçirmek isteyen herkes için benzersiz bir fırsat!

 

KONSEM yeterli  kayıt olmadığı durumlarda tarihleri değiştirme veya programı iptal etme hakkını saklı tutar. Kurs Ücreti yalnızca kurs açılamadığı takdirde iade yapılmaktadır.

 

 

Eğitimi Değerlendir

Kurumsal Talep Oluştur

  • Ön Kayıt :08.10.2025 - 26.10.2025
  • 01.11.2025 Saat:09:00-17:00
  • 8 Saat
  • Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Mutfağı Meram /KONYA
Başlık Ücret
Program Ücreti
Kesin Kayıt
4.800,00
0-0 taksit imkanı