SERTİFİKALI BARİSTA EĞİTİMİ
EĞİTİMCİ/PROGRAM KOORDİNATÖRÜ HAKKINDA
Adı-Soyadı
Mustafa Cüneyt ŞAPCILAR - Ceyhun CAN ÖZCAN
Unvanı
Doç. Dr. - Prof. Dr.
Birimi
Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği ABD
Çalışmakta Olduğu Kurum ve Adresi
Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi
Köyceğiz Yerleşkesi, Köyceğiz Mah. Demeç Sk.
No: 42 Meram / KONYA
İrtibat Telefonu
E-Posta Adresi
neubarista
EĞİTİM/KURS PROGRAMI HAKKINDA
Programın Adı
Barista (Kahve Uzmanı) Eğitimi
Programın Türü
Sertifika Programı
Program Başvuru Tarihleri
ön kayıtlar yeterli sayıya ulaştığında
Program Başlama/Bitiş Tarihleri
25/11/2024 - 06/12/2024
Program Süresi (Öngörülen Toplam Saat)
40 Saat
Program İçin Önerilen Gün ve Saatler
--/--/2024 - --/--/2024
Saat 09:00 - 12:00
Program İçin Önerilen Mekân ve Donanım
Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi
Köyceğiz Yerleşkesi, Köyceğiz Mah. Demeç Sk. No: 42 Meram / KONYA
Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Kahve Atölyesi(CoffeeLAb)
Önerilen Katılımcı Sayısı
Minimum: 10 - Maksimum:15
Öngörülen Kişi Başı Eğitim Ücreti
20.950 TL (KDV Dâhil) (Malzeme ücreti fiyata dâhildir).
Özel Koşullar
-
EĞİTİM HAKKINDA
Şekli
Yüz yüze örgün eğitim
Programın İçeriği
Konu Başlıkları
Kullanılacak kahveler: Etiyopya Kahvesi, Kenya Kahvesi, Endonezya Kahvesi, Kolombiya Kahvesi, Brezilya Kahvesi, Kosta Rika Kahvesi.
Kimler Katılabilir?
Kahvenin tarladan fincana kadar olan serüvenine eşlik etmek isteyen ve bu sürece hem teorik hem de pratik anlamda hâkim olmayı hedefleyen herkes kurslara katılabilir.
Eğitim Sonunda Sınav Yapılacak Mı?
Yazılı sınav ve Uygulama sınavı yapılacaktır.
Eğitim Sonunda Verilecek Belge
Sertifika (e-devlette sorgulanabilir).
EĞİTİM/KURS PROGRAMI TANITIMI
Tanıtım Metni
* Kahve yapımında kullanılan ekipmanların (Espresso Makinesi, French Press, Moka Pot, Aeropress, Syphon, Chemex, Kahve Değirmeni, Hassas Terazi, Drip Kettle) bakımı ve profesyonel kullanımının sağlanması,
*Dünya kahveleri (Etiyopya Kahvesi, Kenya Kahvesi, Endonezya Kahvesi, Kolombiya Kahvesi, Brezilya Kahvesi, Kosta Rika Kahvesi) uygulamaları (Ristretto, Espresso, Lungo, Doppio, Americano, Long Black) ve tadımının yapılması,
*Süt içerikli kahveler (Affogato, Cappuccino, Latte, Mocha, White Chocalate Mocha, Flat White, Macchiato, Caramel Macchiato, Cortado) ve uygulamalarının yapılması,
* 3. Nesil kahveler ve uygulamalarının (French Press, Chemex, Aeropress, Moka Pot, V60, Syphon, Wave Dripper, Phin Filter) yapılması,
*Soğuk kahve (Frappe, Espresso Frappe, Caramel Frappe, Chocalate Creme, Strawberry Creme, Vanilla Creme, Ice Americano, Ice Latte, Ice Caramel Macchiato, Ice Mocha, Ice White Chocalate Mocha) uygulamalarının teorik ve pratik olarak yapılması sağlanacaktır.
Program Kazanımları
Kurs sonunda süreci başarıyla tamamlayan ve sertifika almayı hak eden bireyler; gerek barista olarak kahve işletmelerinde istihdam edilebilecek, gerekse kendi kahve işletmelerini açabilecek donanıma sahip şekilde kurstan ayrılırlar.
KONSEM yeterli kayıt olmadığı durumlarda tarihleri değiştirme veya programı iptal etme hakkını saklı tutar. Kurs Ücreti yalnızca kurs açılamadığı takdirde iade yapılmaktadır.