Arama

SERTİFİKALI BARİSTA EĞİTİMİ
10. Dönem Barista Eğitimi

SERTİFİKALI BARİSTA EĞİTİMİ

 

EĞİTİMCİ/PROGRAM KOORDİNATÖRÜ HAKKINDA

Adı-Soyadı

Mustafa Cüneyt ŞAPCILAR - Ceyhun CAN ÖZCAN    

Unvanı

Doç. Dr. - Prof. Dr.

Birimi

Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği ABD

Çalışmakta Olduğu Kurum ve Adresi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi

Köyceğiz Yerleşkesi, Köyceğiz Mah. Demeç Sk.

No: 42 Meram / KONYA

İrtibat Telefonu

0554 618 6686 - 0545 208 9158

E-Posta Adresi

[email protected]

cdn1.ntv.com.tr/gorsel/bLRL41vq_0WEp25Ignryiw.j...

Instagram

neubarista

 


 

EĞİTİM/KURS PROGRAMI HAKKINDA

Programın Adı

Barista (Kahve Uzmanı) Eğitimi

Programın Türü

Sertifika Programı

Program Başvuru Tarihleri

ön kayıtlar yeterli sayıya ulaştığında

Program Başlama/Bitiş Tarihleri

25/11/2024 - 06/12/2024

Program Süresi (Öngörülen Toplam Saat)

40 Saat

Program İçin Önerilen Gün ve Saatler

 

--/--/2024  -  --/--/2024

Saat 09:00 - 12:00

 

Program İçin Önerilen Mekân ve Donanım

Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi

Köyceğiz Yerleşkesi, Köyceğiz Mah. Demeç Sk. No: 42 Meram / KONYA

Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Kahve Atölyesi(CoffeeLAb)

Önerilen Katılımcı Sayısı

Minimum: 10 - Maksimum:15

Öngörülen Kişi Başı Eğitim Ücreti

20.950 TL (KDV Dâhil) (Malzeme ücreti fiyata dâhildir).

Özel Koşullar

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EĞİTİM HAKKINDA

Şekli

Yüz yüze örgün eğitim

Programın İçeriği

  1. Kahvenin kökeni tarihçesi
  2. Kahve yapımında kullanılan ekipmanlar
  3. Kahvenin kavrulması ve öğütülmesi
  4. Dünya kahveleri
  5. Dünya kahveleri uygulamaları
  6. Süt içerikli kahveler
  7. Süt içerikli kahve uygulamaları
  8. 3. Nesil kahveler
  9. 3. Nesil kahve uygulamaları
  10. Soğuk içecekler (kahve bazlı)
  11. Soğuk içecekler (süt bazlı)

Konu Başlıkları

  • Kahve Yapımında Kullanılan Ekipmanlar: Espresso Makinesi, French Press, Moka Pot, Aeropress, Syphon, Chemex,  Kahve Değirmeni, Hassas Terazi, Drip Kettle (Barista Kettle)

Kullanılacak kahveler: Etiyopya Kahvesi, Kenya Kahvesi, Endonezya Kahvesi, Kolombiya Kahvesi, Brezilya Kahvesi, Kosta Rika Kahvesi.

  • Dünya Kahveleri Uygulamaları ve Tadımı: Ristretto, Espresso, Lungo, Doppio, Americano, Long Black.
  • Süt İçerikli Kahveler ve Uygulamaları: Affogato, Cappuccino, Latte, Mocha, White Chocalate Mocha, Flat White, Macchiato, Caramel Macchiato, Cortado.
  • 3. Nesil Kahveler ve Uygulamaları: French Press, Chemex, Aeropress, Moka Pot, V60, Syphon, Wave Dripper, Phin Filter.
  • Soğuk Kahveler: Frappe, Espresso Frappe, Caramel Frappe, Chocalate Creme, Strawberry Creme, Vanilla Creme, Ice Americano, Ice Latte, Ice Caramel Macchiato, Ice Mocha, Ice White Chocalate Mocha.

Kimler Katılabilir?

 Kahvenin tarladan fincana kadar olan serüvenine eşlik etmek isteyen ve bu sürece hem teorik hem de pratik anlamda hâkim olmayı hedefleyen herkes kurslara katılabilir.

Eğitim Sonunda Sınav Yapılacak Mı?

Yazılı sınav ve Uygulama sınavı yapılacaktır.

Eğitim Sonunda Verilecek Belge

Sertifika (e-devlette sorgulanabilir).

 
 

EĞİTİM/KURS PROGRAMI TANITIMI

Tanıtım Metni

* Kahve yapımında kullanılan ekipmanların (Espresso Makinesi, French Press, Moka Pot, Aeropress, Syphon, Chemex,  Kahve Değirmeni, Hassas Terazi, Drip Kettle) bakımı ve profesyonel kullanımının sağlanması,

 

*Dünya kahveleri (Etiyopya Kahvesi, Kenya Kahvesi, Endonezya Kahvesi, Kolombiya Kahvesi, Brezilya Kahvesi, Kosta Rika Kahvesi) uygulamaları (Ristretto, Espresso, Lungo, Doppio, Americano, Long Black) ve tadımının yapılması,

 

*Süt içerikli kahveler (Affogato, Cappuccino, Latte, Mocha, White Chocalate Mocha, Flat White, Macchiato, Caramel Macchiato, Cortado) ve uygulamalarının yapılması,

 

* 3. Nesil kahveler ve uygulamalarının (French Press, Chemex, Aeropress, Moka Pot, V60, Syphon, Wave Dripper, Phin Filter) yapılması,

 

*Soğuk kahve (Frappe, Espresso Frappe, Caramel Frappe, Chocalate Creme, Strawberry Creme, Vanilla Creme, Ice Americano, Ice Latte, Ice Caramel Macchiato, Ice Mocha, Ice White Chocalate Mocha) uygulamalarının teorik ve pratik olarak yapılması sağlanacaktır.

Program Kazanımları

 Kurs sonunda süreci başarıyla tamamlayan ve sertifika almayı hak eden bireyler; gerek barista olarak kahve işletmelerinde istihdam edilebilecek, gerekse kendi kahve işletmelerini açabilecek donanıma sahip şekilde kurstan ayrılırlar.    

KONSEM yeterli  kayıt olmadığı durumlarda tarihleri değiştirme veya programı iptal etme hakkını saklı tutar. Kurs Ücreti yalnızca kurs açılamadığı takdirde iade yapılmaktadır. 

Eğitimi Değerlendir

Kurumsal Talep Oluştur

  • Ön Kayıt :11.10.2024 - 11.12.2024
  • 25/11/2024 - 06/12/2024
  • 40 Saat
  • Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Kahve Atölyesi(CoffeeLAb)
Başlık Ücret
Eğitim Ücreti
Kesin Kayıt
20.950,00
0-0 taksit imkanı