EĞİTİMCİ/PROGRAM KOORDİNATÖRÜ HAKKINDA
Adı-Soyadı
CEMİL USLU
Unvanı
ÖĞR.GÖR
Birimi
Meram Meslek Yüksek Okulu/Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
Çalışmakta Olduğu Kurum ve Adresi
Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Köyceğiz Yerleşkesi, Köyceğiz Mah. Demeç Sk. No:42 Meram /KONYA
İrtibat Telefonu
05542012978
E-Posta Adresi
PROGRAM EĞİTMENLERİ HAKKINDA
Adı-Soyadı
CEMİL USLU
Unvanı
ÖĞR.GÖR.
Birimi
Meram Meslek Yüksek Okulu/Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
Çalışmakta Olduğu Kurum ve Adresi
Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Köyceğiz Yerleşkesi, Köyceğiz Mah. Demeç Sk. No:42 Meram /KONYA
E-Posta Adresi
İrtibat No
05542012978
EĞİTİM/KURS PROGRAMI HAKKINDA
Programın Adı
“Dünya Mutfakları Uygulama Eğitimi”
Programın Türü
Sertifika Programı
Program Başvuru Tarihleri
20.03.2025-03.04.2025
Program Başlama/Bitiş Tarihleri
Ön kayıtta yeterli sayıya ulaşınca belirlenecektir
Program Süresi (Öngörülen Toplam Saat)
32
Program İçin Önerilen Gün ve Saatler
PAZAR (Günde 8 saat)
Program İçin Önerilen Mekân ve Donanım
Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Mutfağı Meram /KONYA
Önerilen Katılımcı Sayısı
8 Kişi
Öngörülen Kişi Başı Eğitim Ücreti
14.000 (KDV Dahil) (Malzeme ücreti fiyata dahildir).
EĞİTİM HAKKINDA
Şekli
Yüz yüze örgün eğitim
(Yazılı ve Sözlü Sınav Yapılacaktır)
Programın İçeriği
*Uluslararası Doğrama Yöntemleri,
*Uluslararası Pişirme Teknikleri,
*Fransız Mutfağı,İtalyan Mutfağı,Meksika Mutfağı ve Uzakdoğu Mutfağı Anlatımı
*Fransız Mutfağı Menü Uygulaması ve Tabaklama Çalışması
*Uzakdoğu Mutfağı Menü Uygulaması ve Tabaklama Çalışması
*İtalyan Mutfağı ve Menü Uygulaması ve Tabaklama Çalışması
*Meksika Mutfağı ve Menü Uygulaması ve Tabaklama Çalışması
*Menü planlamanın Besin Ögelerine Uygun Bir *Şekilde Oluşumunun Anlatımı
*Tabakta Kullanılacak Malzemelerin Renk,Boyut,ve *Görselliğine Uygun Bir Şekilde Tasarlayıp *Sunumunun Gerçekleştirilmesi
*Tabaklarda Kullanılacak Dekor ve Dizayn İşlemleri
Konu Başlıkları
*Mutfakta Gıda Güvenliği ve Hijyen
*Mutfakta Bıçak Kullanımı
*Uluslararası Doğrama Yöntemleri
*Pişirme Teknikleri
*Besin İşleme ve Saklama Yöntemleri
*Dünya Mutfaklarının Özelikleri
*Meksika Mutfağı Menü Planlama ve Uygulaması
*İtalyan Mutfağı Menü Planlama ve Uygulaması
*Tabak Sunumu ve Tasarımı
*Tabakta Dizayn ve Dekorasyon
Kimler Katılabilir?
Uluslararası mutfağa ilgili olan, yeni lezzet oluşumlarını öğrenmek isteyen girişimci ruha sahip kişiler katılabilir.
Eğitim Sonunda Verilecek Belge
Sertifika
EĞİTİM/KURS PROGRAMI TANITIMI
Tanıtım Metni
--
Program Kazanımları
Açılan eğitim kapsamında Ulusal ve Uluslararası Mutfaklarda kullanılacak olan doğrama, pişirme ve sunum yönetmelerinin teorik ve pratik şekilde anlatılıp uygulanması, Dünya mutfaklarının bölgesel olarak ele alınması ve aralarındaki benzerlikler ve farklılıkların anlatılıp Mutfaklarda yer alan sos, çorba, garnitür, yemek, tatlı ve özgü içecekleri, yemeklerin tabak tasarımı ve sunum anlatımı gerçekleştirilecektir.